You are currently viewing Nye opfindelser så dagens lys i 2022

Nye opfindelser så dagens lys i 2022

Året der er gik i Opfinderskolen og de populære nye opfindelser i 2022.

Først og fremmest tusind tak fordi du følger med i (om måske deltager i) Opfinderskolens arrangementer, det betyder så meget med din/jeres opbakning.

I 2022 så nye sjove opfindelser dagens lys, men det blev også til “gamle” kendinge i 2022.

Her er et lille tilbageblik på året der gik i 2022, nu hvor vi har skudt et nyt år i gang.

Et af de nye projekter vi skød i gang var en Robot-Workshop på Jægersborg bibliotek. Her kunne børn i alderen af 5-10 år komme og lære om robotter, hvad robotter kan, og hvad de bruges til ude i erhvervslivet.

De fik mulighed for, at prøve at bygge en selvkørende robot og undersøge, hvordan det egentlig kan lade sig gøre at en lille maskine, kan bevæge sig.

Børnene fik også mulighed for, at lave deres egen robot og køre ræs mod hinanden, hvilket var en KÆMPE hit!.

Det var en kæmpe succes og derfor blev det også meget hurtigt besluttet, at det skulle være en del af vores deltagelse i Forskningens Døgn i april 2022.

Vi har været aktive deltagere af dette spændende årlige event i flere år i træk, og vi elsker at kunne bidrage til at udforske sjove og kreative muligheder for børn og barnlige sjæle.

I 2022 blev vores bidrag derfor helt oplagt en “Robot-Pavillion” i centrum af Kgs. Lyngby, hvor flere hundrede børn kom forbi, og fik lavet sjove robotter der blev testkørt og lavet løb med, i vores mobile månelandskab.

Robotter har været en aktiv “spiller” i Opfinderskolen i 2022...

…fordi det både er “oppe i tiden” i verden og noget børn er virkelig nysgerrige på at lege med, så vi forsøger altid at blande leg med viden i de arrangementer vi laver.

Vi kom derfor både ud på skoler og offentlige instanser og underviste og legede med børn og robotter i 2022.

Den nye STORE (og populære) opfindelse der så dagens lys i 2022 var en mobil mini-golfbane.

En opfindelse vi har arbejdet på, og testet af, i mange måneder i starten af 2022, indtil vi i september endelig kunne præsentere den til året “Liv i Lyngby”.

Det var som altid en KÆMPE fornøjelse af se så mange hundrede børn og voksne besøge vores pavillon og stand.

Der var godt gang i minigolfbanerne, og både børn og voksne fik spillet mod hinanden, gennem vores 7 medbragte minigolfbaner.

Banerne er lavet med sjove forhindringer der både er spændende for børn og voksne, og er skabt så det er muligt at gå gennem banerne på en god halv time.

( hvis du/i er interesseret i at booke vores 9 huls transportable minigolfbane til dit/jeres næste event, bryllup, fødselsdag eller firmafest, så læs mere her og kontakt os for booking)

Transportabel minigolf baner fra Opfinderskolen opstillet på Kulturtorvet i Kongens Lyngby

Den sidste nye ting opfindelse der så dagens lys i 2022 er: 'Sjov med solenergi'

Her skabte vi en ny sjov workshop for skolebørn mellem 6-12 år, hvor vi kommer ud og snakker om solenergi og hvordan vi kan udnytte den & lagre den.

Vi snakker også om hvor man benytter solenergi i dag, og hvordan vi endnu bedre kan udnytte den i fremtiden.

Vi udførte selvfølgelig også sjove eksperimenter med lysets energi og lave spændende forsøg med bl.a. solceller, soldrevne insekter & soldrevne motorer.

Den nye workshop blev bla. afholdt på Rudersdal lilleskole i september, i forbindelse med Naturvidenskabsfestivalen. ( og kan også bookes til dit barns skole eller fritidsordning – Læs mere og book her >> )

Sjov med solenergi og opfinderskole

Vi vil gerne sige tak til dig og alle der har deltaget i og bakket op om vores mange forskellige opfindelser, projekter og events, uden jer ville der ikke være nogen Opfinderskole.

Vi får mange henvendelser fra forældre, som spørger til, om vi ikke kan lave Opfinderskolen som noget børnene kan “gå til”, på samme måde som med fodbold, gymnastik og spejder.

Og selv om vi er så glade for at høre, at i som forældre og jeres børn er vilde med at kunne få muligheden for at lære at lave opfindelser, så er det på nuværende tidspunkt ikke muligt for os, at oprette Opfinderskolen som en fritidsaktivitet.

Men det er muligt at booke vores interaktive workshops, leje mini-golfbanerne og få os ud til at holde foredrag i børnehøjde, til det næste skolearrangement, fødselsdag eller firmaevent.

Du kan læse mere om dette her på vores hjemmeside, eller kontakte os her for en forespørgsel, og så kan vi tage en dialog om dine/jeres ønsker.

Tusind tak for 2022, og vi glæder os til en masse nye og spændende arrangementer i 2023, og vi glæder os til at se dig/jer og alle børnene igen i år.

Skriv et svar