You are currently viewing OPFINDERPOSEN OG FORSKNINGENS DØGN VAR EN SUCCES

OPFINDERPOSEN OG FORSKNINGENS DØGN VAR EN SUCCES

I weekenden d. 24 & 25 april 2021 afholdte vi det hidtil største event i Opfinderskoles levetid.

Dette event var en del af Forskningens Døgn samlede arrangement, som i år bar præg af en stor del online events, pga. Corona. 

Vores ønske med at være en del af dette landsdækkende arrangement, var at lave noget hvor børn kunne være kreative, have det sjovt og lære noget imens, sammen hver for sig. 

Derfor startede vi allerede i februar måned med at teste og indsamle forskellige kreative projekter, som vi kunne se, ville være et godt bud på et arrangement til netop dette event. 

Igennem den næste måneds tid fik vi indsnævret disse projekter til 4 sjove og kreative projekter, og sådan fik vi skabt Opfinderposen. 

Opfinderposen - Forskningens Døgn 2021

En pose der indeholdte 4 forskellige “Byg selv” projekter, hvor børnene ud af både genbrugsmaterialer og ting man ofte har derhjemme, kunne bygge både en Vejrstation, et spirehus, en mini drage og et sjovt familiespil. 

Det var et sjovt eksperiment at være en del af for os her i Opfinderskole, fordi vi sammensatte projekterne ud fra hvad vi syntes kunne være sjovt, lærerigt og kreativt for børnene. 

Så da weekenden nærmede sig for premieren af vores events, var vi super spændte, og havde en god indikation, da Opfinderposer, som kunne afhentes gratis i forskellige butikker i vores by (Kongens Lyngby), blev revet væk på få dage. 

Og vi er super stolte af at kunne sige at det var en STOR SUCCES!

Byg med opfinderskole og Forskningens Døgn

Vi lancerede 2 præmiere videoer på vores Facebook side hver dag i den weekend, hvor vi byggede hvert lille projekt og snakkede om et aktuelt emne, såsom vindenergi, miljø, genbrug og det at dyrke grøntsager selv, i børnehøjde. 

Børnene hjemme i stuerne fulgte engageret med og byggede selv, og forældre og familier skrev gladeligt til os hvordan det gik, og sendte os billeder af børnenes færdige projekter. 

Asta viser stolt sin vejrstation frem efter at have bygget sammen med os Live
Opfinderskole - Forskningens døgn 2021

Vi er så glade for den store modtagelse vi og Opfinderposen fik ude hos børnene og familierne, men alt dette kunne aldrig være blevet til virkelighed, hvis det ikke også var for den store støtte vi ellers har oplevet. 

Selve Opfinderposen og dens indhold blev sponsoreret af den store internationale virksomhed Haldor Topsøe A/S, som fra start af virkelig var interesseret i at støtte op om vores projekt og arrangement.

Citat i Lokalavisen "Det Grønne Område" : "Opfinderskolen har skabt en fantastisk aktivitet for børn, som gerne vil lære mere om verdenen omkring os. Vi er rigtig glade for at kunne kombinere vores store interesse for det naturvidenskabelige med vores ønske om at formidle bæredygtige løsninger og samtidig skabe gode oplevelser for børn"
Ole Stahl
Employer Branding Specialist - Haldor Topsøe

Vi håber, og arbejder på, at vi i fremtiden også kan skabe endnu flere arrangementer til familier og børn, også i samarbejde med virksomheder som Haldor Topsøe, da vi virkelig ønsker at skabe en forskel for børnene, og vise dem at vi selv med lidt fantasi kan skabe brugbare ting, ud af sjove materialer. 

Vi siger også en stor tak til Kongens Lyngbys Citykoordinator Line Barklund, for hendes store støtte igennem dette projekt, og med kontakter til pressen og lokale erhvervsdrivende for samarbejdet, som ligeledes støttede op om vores arrangement. 

Vi sender også en stor tak til Forskningsministeriet og Forskningens Døgn for deres opbakning og økonomisk støtte til vores arrangement.

Det har været en super sjov oplevelse at kunne bidrage til Forskningens Døgn, og vi håber på at vi kunne gentage succesen en anden gang. 

Det har alt i alt være en fantastisk oplevelse at skabe sådan et stort arrangement, og vi glæder os til at kunne præsentere jer alle for endnu flere i fremtiden. 

Skriv et svar